Weet je niet precies welke schoenen jij of je kind nodig hebt voor zwemles of afzwemmen? Dan helpen wij van waterschoenenkopen.nl je graag daar bij.

Afzwemmen voor een diploma is natuurlijk een hele gebeurtenis en vaak zijn er strenge voorschriften aan gekoppeld. Zo moet je bijvoorbeeld badkleding dragen met daarover heen een shirt met lange mouwen, een lange broek en schoenen. Deze strenge eisen zijn er zodat je kunt leren zwemmen met kleding die je alledaags ook draagt. Zo weet je zeker dat je wanneer het nodig is, jij of je kind zichzelf kan redden in een noodsituatie.

Welke waterschoenen zijn geschikt voor afzwemmen?

Eén van de verplichte kledingeisen voor het behalen van een diploma is schoeisel. Gedurende het proef- afzwemmen zie je vaak veel verschillende soorten schoenen en maten langskomen. In de officiële regels staat dat de schoen een harde zool moet hebben. Deze zool zie je terugkomen in de meeste alledaagse schoenen en in een aantal waterschoenen. Gymschoenen, sneakers en normale schoenen zijn allemaal geschikt. Wel zou je ze even moeten schoonmaken voordat je het zwembad in springt.

Wil je niet je mooie schoenen verpesten? Dan zou je kunnen kiezen voor waterschoenen. Hieronder een paar voorbeelden van geschikte waterschoenen die je zou kunnen kiezen om te gebruiken tijdens zwemles of tijdens het afzwemmen.

Welke schoenen zijn niet geschikt?

Schoenen met een harde zool zijn wel toegestaan. Dit betekent dat schoenen met een zachte zool niet zijn toegestaan. Schoenen met zachte zolen komen niet vaak meer voor. Wel heb je een aantal waterschoenen met een zachte zool die je zou moeten vermijden. Deze staan bekend als surfschoentjes. Onderstaande schoenen zijn voorbeelden van waterschoenen die niet zijn toegestaan tijdens het afzwemmen.

Deze schoentjes zijn niet geschikt door de flexibele zool!

Welke diploma’s waterschoenen?

Voor zowel diploma A, B en C is schoeisel verplicht. Voor elke diploma heb je dus een geschikt paar schoenen nodig.